1 червня - міжнародний день захисту дітей

2016-06-01

/Files/photogallery/755/113503900_large_104198229.jpg

Дитинство - це найщасливіша і найбезтурботніша пора життя, яка завжди відображає в людській пам'яті лише найщасливіші моменти. Але водночас дитинство може бути позбавлене щастя дуже легко, адже дитина - це найменш захищена вікова категорія. Війни і ненависть, які не полишають цього світу, не аби які страждання протікають дітей. Нажаль багато юних українців знають, що таке перерване щасливе дитинство через війну. Багато маленьких українців стали біженцями, а деякі взагалі через війну покинули цей світ. Свого часу відомий американський кіноактор Чарлі Чаплін у своєму "Посланні дітям" у 1946 році дослівно сказав: "Нехай дитино всього світу, ти не знатимеш війни, нехай над тобою завжди буде мирне небо, а навколо любов, і нехай Бог убереже тебе відбезумства дорослих".

Під час Другої ти світової війни загинуло понад 7 мільйонів дітей - приблизно стільки ж дітей зараз нараховується в Україні. Саме цей жахливий факт змусив світову спільноту схаменутися і звернути увагу на права дітей.

1 червня 1949 року на Генеральній Асамблеї ООН була прийнята декларація про права дитини, яка розповсюджується на територію усіх членів ООН (зараз їх 197). З того часу цей документ є основним, що захищає права дітей в усьому світі.

Ми вітаємо всіх дітей та батьків з цим святом. Бажаємо всім, аби дитинство нашого підростаючого покоління проходило під мирним небом, і нехай наші діти зростають у мирі, любові та злагоді.

З Міжнародним днем захисту дітей!

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi