21-23 березня - міжнародні дні Землі, води та лісів.

2016-03-23

/Files/photogallery/755/DiOXUOlPpwI.jpg Карикатура французького журналу: "Матінка-Земля у 2050 році згадує, якою вона була 40 років тому".

В день весняного сонцестояння - 21 березня кожного року в світі відзначається день Землі. І хоч вже давно день Землі відзначається під егідою ООН через місяць (22 квітня), однак наша планета заслуговує на кілька таких днів. Цей день вкотре дає можливість нагадати людство про те, що воно на цій планеті тимчасово, і при нинішньому напівварварському ставленні до планети, майбутні нащадки мають всі шанси залишитися сам на сам із проблемою дифіциту ресурсів, головним із яких є вода. Саме тому, слідом за днем Землі світ відзначав день води (22 березня). Починаючи з 2000 року кожен день води в світі проходить під певним слоганом чи гаслом. Цьогоріч гаслом став епітет "Вода для праці", який має підкреслити важливість води для вдосконалення засобів праці.

Ще однією важливою датою є всесвітній день лісів, який відзначається 23 березня. Цей день піднімає перед людством ще одну неймовірно важливу екологічну, і як наслідок кліматичну та економічну проблему - масову вирубку лісів на планеті. Нажаль Україна в цьому не відстає. Вирубка лісів у Карпатах та незаконне видобування бурштину на Поліссі призвели до майже невідворотнього процесу, який вже можна назвати екологічною катастрофою. Одним словом друга половина березня - це лише можливість і привід згадати про те, що практика постійного споживання природних ресурсів та недбайливе ставлення до них - справа ризикована, і людству природа за це ще виставить свою високу ціну.

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi