• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • 12 березня народився В.І.Вернадський - всесвітньо відомий український науковець

12 березня народився В.І.Вернадський - всесвітньо відомий український науковець

2016-03-12

/Files/photogallery/732/Вернадський_Володимир_Іванович.jpg Володимир Іванович Вернадський (12.03.1863 - 06.01.1945)

12 березня 1863 року народився Володимир Іванович Вернадський - всесвітньо відомий український науковець і філософ, вчений у галузі природничих наук, засновник вчення про біосферу, основоположник сучасної геохімії, біогеохімії та мінералогії. Вклад цього вченого в розвиток природничих наук в Україні не оціненний, адже саме він заснував, і став першим президентом Академії Наук України в 1918 році.

В 1996 році Верховна Рада України оголосила В.І.Вернадського людиною ХХ століття, високо оцінивши вклад цієї постаті в розвиток української природничої науки. На честь В.І.Вернадського в Україні названо численні вулиці, проспекти, встановлено пам'ятники і меморіальні дошки. Його іменем названа найбільша в державі природнича бібліотека в м.Києві, українська науково-дослідна станція в Антарктиді, Таврійський національний університет та ряд наукових установ.

Іменем цього видатного вченого, великого українського патріота до 150 річчя від його дня народження названо також шкільне природничо-географічне товариство при Витачівській ЗОШ І-ІІ ступенів, почесним президентом якого є сам В.І.Вернадський.

Кiлькiсть переглядiв: 268

Коментарi