• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Краєзнавчо-географічна експедиція "Стежками Обухівщини" в рамках відзначення 95-річчя Обухівського району

Краєзнавчо-географічна експедиція "Стежками Обухівщини" в рамках відзначення 95-річчя Обухівського району

2018-05-17

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180517_175636.jpg

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180517_161321.jpg Обухівщина - це одна з культурних та історичних серцевин українського народу та української державності. Саме на полях Обухівщини найчастіше вирішувалася доля нашого народу на цілі століття. Цього року Обухівському району виповнюється 95 років. Саме з метою відзначення цієї дати в рамках роботи шкільного природничо-географічного товариства імені Вернадського та туристично-краєзнавчого гуртка "Стежками рідного краю" (керівник Хіміченко К.С.) Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва відбулася туристично-краєзнавча експедиція "Стежками Обухівщини", метою якої було сформувати у юних витачівських туристів уявлення про історію, славетні традиції та побут Обухівського району через призму туристичної діяльності.

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180517_161120.jpgПротягом 3-15 травня у Витачівській школі в рамках роботи шкільного природничо-географічного товариства проходила декада географії та туризму, саме одним із запланованих заходів було проведення даної краєзнавчої експедиції. Протягом 5 років роботи товариства юні витачівські школярі відвідали всі знамениті куточки України, однак майже білою плямою на туристичній мапі залишалася рідна Обухівщина. На цей ситуацію було виправлено. В середу 16 травня учні здійснили прогулянку визначеними місцями Обухова, та відвідали найцікавіші музеї міста.

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180516_211852.jpgВ музеї Сучасної війни "Війна нашими очима". Почали з відвідин Обухівського краєзнавчого музею імені Юрія Домотенка, який дуже багатий на історичні артефакти. Цікаву та пізнавальну екскурсію музеєм провела зберігач фондів та науковий співробітник музею Журибіда Ольга Іванівна, яка перенесла учнів у глибину віків, ознайомила з історією та етнографією Обухівського району від сивої давнини до сучасності.

Другим музеєм, який відвідали школярі - наймолодший музей Обухівщини, але вже багатий музейними експонатами, адже присвячений він дуже болючфй сторінці української історії, яка нажаль ще не перегорнута - війна на Сході України та російська агресія, яка триває вже 5-й рік. Екскурсію музеєм Сучасної війни /Files/photogallery/792/CYMERA_20180516_211623.jpg(а саме так він називається) організували для витачівських туристів організатори виставки та відомі в Обухівському районі волонтери Руслан Трегуб та Оксана Павлів, які розповіли витачівським школярам про російську агресію, війну на Сході України, про земляків, які не повернулися з війни, а також провели мозковий штурм на знання історії своєї держави. Учасник АТО та волонтер Олексій Відоменко розповів школярам про сучасні види озброєння, які застосовуються в зоні конфлікту та про сучасний стан армії. Висловлюємо подяку за цікаву і дуже корисну екскурсію музеєм.

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180516_212029.jpg

На завершення експедиції - відвідини музею-садиби відомого українського письменника, уродженця Обухівщини - Андрія Самійловича Малишка. Цікаву та пізнавальну екскурсію місцем де пройшло буремні дитинство та юність нашого земляка, організували співробітники музею - Олена Вікторівна Артюшенко (краєзнавець, автор наукових праць з історії Обухівщини) та Сак Сергій Васильович - співробітник музею та найближчий родич Андрія Малишка. Екскурсія садибою була неймовірно цікавою, пізнавальною та перенесла учнів у той час дитинства письменника, про який сьогодні відомо не багато. Дякуємо співробітникам музею за цікаву та пізнавальну екскурсію. /Files/photogallery/792/CYMERA_20180517_175740.jpgУ музеї-садибі Андрія Малишка

Після завершення експедиції учні школи взяли участь у творчому вечорі відомої землячки, письменниці Тетяни Лемешко, який відбувся в Обухівському районному будинку культури.

Мандруйте, пізнавайте, та подорожуєте.

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi