• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Екскурсія юних гуртківців до Національного історико-культурного заповідника "Софія Київська"

Екскурсія юних гуртківців до Національного історико-культурного заповідника "Софія Київська"

2018-05-02

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180502_201403.jpg

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180428_220032.jpgВ суботу, 28 квітня в рамках роботи туристично-краєзнавчого гуртка "Стежками рідного краю" Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва (кеоіакер гуртка Хіміченко К.С., вчитель географії), який діє на базі Витачівської школи, а також у рамках проведення декади географії та туризму, який проводить відділ географії та краєзнавства шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського.

Під час навчальної екскурсії учні ознайомилися із історією та культурною спадщиною Софії Київської, її історичним минулим та культурним значенням. Учні ознайомилися із стародавніми фресками та мозаїкою на стінах собору, прогулялися територією комплексу та піднялися на дзвінницю Софійського собору аби помилуватися неперевершеним краєвидом центральної частини Києва, який відкривається із висоти 96 метрів. Всі учасники екскурсії отримали величезне задоволення від відвідин найвеличнішої української святині.

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180429_080336.jpgСофія Київська - найдавніший храмовий комплекс Київської Русі, який зберігся до наших днів. Його культурне та історичне значення для українського народу безцінне. Софійський собор був закладений 1011 року київським князем Володимиром Великим, а завершив будівництво храму його син Ярослав Мудрий у 1037 році. Особливу цінність мають стародавні фрески та мозаїка на стінах храму. З 1992 року - Софійський собор є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До того ж це останній об'єкт ЮНЕСКО на території України, який ще юні туристи-краєзнавці не відвідали. Однак цей недолік вже виправлено. Вихованці гуртка "Стежками рідного краю" за останні роки відвідали всі без винятку пам'ятки ЮНЕСКО на території України.

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi