• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Відбулася пам'ятна лінійка-реквієм, присвячена 32-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Відбулася пам'ятна лінійка-реквієм, присвячена 32-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС

2018-04-26

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180426_201833.jpg

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180426_201802.jpg Нам вже ніхто і ніколи не поверне цих прекрасних зелених лісів, повноводних поліських річок, безкрайніх полів, і ніколи більше веселий дитячий гомін не заполонить вулиць сіл Північної Київщини. Бо все це у нас забрав Чорнобиль рівно 32 роки тому...

У четвер, 26 квітня в актовій залі Витачівської школи відбулася пам'ятна лінійка-реквієм, присвячена 32-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія стала однією із найбільших техногенних катастроф в історії людства. Учні декламували вірші, та хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять усіх, хто загинув у перші хвилини після аварії у боротьбі з невидимим ворогом. Старшокласники запалили свічки пам'яті за усіма загиблими ліквідаторами аварії.

У своєму слові директор школи Колч Надія Володимирівна згадала всіх жителів села, які приймали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (всього таких у нашому селі було 11 осіб, з них лише половина дожили до сьогоднішнього дня).

Аварія на ЧАЕС - це сумний урок для сім'ї нас, сумне нагадування про те, що безглузді експерименти та погоня за рекордами може приносити дуже страшні наслідки. Найбільшим в світі пам'ятником такій безвідповідальності є полишене 32 роки тому місто Прип'ять.

Вічна пам'ять усім, хто кинувся у бій з невидимим ворогом під назвою "атом"

Кiлькiсть переглядiв: 169

Коментарi