Відбувся захід "Подорож у царство грибів"

2018-04-06

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180408_195552.jpg

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180405_151416.jpg Гриби - це одне із окремих царств органічного світу. У світі налічується до 120 тисяч видів грибів. Вони надзвичайно різноманітні, мають різну форму, розміри, але деякі з них мають для людини навіть практичне значення, особливо їстівні гриби. Однак разом з тим гриби таять у собі небезпеку, оскільки в Україні щороку фіксують десятки смертельних випадків від отруєння грибами. Для туристів знання грибів є надзвичайно необхідним, оскільки під час туристичних походів часто доводиться туристам звертатися до послуг лісу. Гриби - одна з таких послуг.

В четвер, 5 квітня у Витачівській школі пройшов день грибів, який підготували вихованці гуртка "Стежками рідного краю" (керівник гуртка Хіміченко К.С. , вчитель географії та біології) Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва. На тематичний захід під назвою "Подорож до царства грибів" були запрошені учні молодших класів та класоводи. Мета заходу - розширити уявлення про практичне застосування грибів під час туристичних мандрівок, ознайомити із різноманіттям їстівних та отруйних грибів рідної місцевості, /Files/photogallery/792/CYMERA_20180405_205827.jpgта викликати науковий інтерес до їх вивчення. Під час заходу учні ознайомилися не лише із практичним застосуванням грибів під час мандрівок, але й практикум при першій допомозі при отруєннях грибами. За словами директора школи Колч Н.В. отримані знання будуть корисними для юних туристів.

Нагадаємо, що проведення тематичних заходів, присвячених грибам вже стали доброю традицією. В минулому році в рамках тижня біології шкільне природничо-географічне товариство імені Вернадського проводило тематичний день мікології (науки про гриби).

Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi