• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Учні Витачівської школи презентували власні наукові стартапи на районному фестивалі педагогічної майтерності

Учні Витачівської школи презентували власні наукові стартапи на районному фестивалі педагогічної майтерності

2018-03-29

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180401_181758.jpg

/Files/photogallery/792/FB_IMG_1522595770991.jpg В середу, 28 березня у Григорівська Григорівській опорній школі Обухівського району відбувся щорічний традиційний фестиваль педагогічної майстерності, на якому педагоги району ділилися власними здобутками протягом минулого навчального періоду, та отримували нові навички роботи.

/Files/photogallery/792/CYMERA_20180328_143041.jpgОдним із важливих етапів фестивалю стало проведення заходу з презентації наукових стартапів (комплексних досліджень) в різних науках. Витачівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів представляв учень 9 класу Шевчик Вадим, який презентував наукове дослідження з географії (секції "Науки про Землю") на тему: "Вивчення причин виснаження верхнього водоносного горизонту в селі Витачів Обухівського району Київської області, та пошук шляхів їх подолання". Науковий керівник проекту - Хіміченко Костянтин Сергійович - вчитель географії та біології Витачівської школи. Шевчик Вадим успішно презентував цю роботу на районному та обласному етапах захисту учнівських наукових робіт Малої Академії Наук, яка відбувалася 10 лютого 2018 року в селищі Хотів Києво-Святошинського району.

Шкода що за станом здоров'я не змогла взяти участь у презентації наукових стартапів учениця 9 класу Витачівської школи Козелецька Юлія, яка також провела комплексне наукове дослідження на тему: "Вивчення причин виникнення анорексичних станів у підлітків сільських шкіл на прикладі старших школярів Витачівської школи" (науковий керівник - вчитель біології Хіміченко К.С.). Ця наукова робота також була успішно презентована на районному та обласному етапах захисту учнівських наукових робіт МАН України 11 лютого в селищі Хотів.

/Files/photogallery/787/IMG_20171209_130844.jpgНагадаємо, що цього навчального року учні Витачівської школи здійснили чотири стартапівських наукових проекти з природничих наук. Зокрема з біології - учениця 9 класу Мороз Тетяна, з темою дослідження: "Вивчення взаємозв'язків між хімічним складом води у верхньому водоносного горизонті, та ступенем захворюваності зубів, на прикладі жителів села Витачів Обухівського району Київської області", яка теж була презентована на обласному етапі МАН. А також наукове дослідження з геогафії учня 7 класу Федоренко Дениса на тему: "Розробка технічних можливостей для сповільнення зсувних процесів у межах села Витачів Обухівського району Київської області".

Всім юним талановитим учасникам досліджень дякуємо за наполегливу працю. Пам'ятаймо, що майбутнє за технологіями, здоров'ям та ефективним природокористування, а тому ці дослідження будуть актуальними й у майбутньому.

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi