• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Відбулося урочисте засідання шкільного природничо-географічного товариства, присвячене 155-річчю В.І.Вернадського

Відбулося урочисте засідання шкільного природничо-географічного товариства, присвячене 155-річчю В.І.Вернадського

2018-03-12

/Files/photogallery/787/CYMERA_20180312_162424.jpg

/Files/photogallery/787/CYMERA_20180312_162916.jpg12 березня виповнюється 155 років від дня народження Володимира Вернадського - всесвітньовідомого українського науковця і природодослідника, популяризатора науки, засновника Національної Академії Наук України в 1918 році. З цієї нагоди в понеділок відбулося урочисте засідання шкільного природничо-географічного товариства, яке носить ім'я відомого природознавця. Згідно із статутом товариства - Володимир Вернадський є довічним почесним президентом нашого шкільного товариства. Відкрили засідання голова президії товариства Мороз Тетяна та вчитель біології Хіміченко К.С. Після вступного слова відбувся фрагмент уроку "Біосфера любові до рідної землі", під час якого учасники товариства ознайомилися із науковим та творчим шляхом Вернадського, з його науковими догмами, і навіть політичними поглядами. Зокрема учні дізналися про політичні переконання Вернадського які полягали у глибокому патріотизмі до України та українського народу, а також про визначальний вплив постаті Вернадського для української природничої науки.

/Files/photogallery/787/CYMERA_20180312_163622.jpgВ 1918 році Володимир Вернадський взяв участь в організації роботи Української Академії Наук, і став першим її президентом (цього року виповниться 100 років НАН України). Особлива увага була приділена вченню про біосферу, основоположником якого є саме наш український вчений зі світовим ім'ям. Вчення про біосферу Вернадського кардинально перевернуло уявлення про взаємозв'язок між природою та людиною.

/Files/photogallery/787/CYMERA_20180312_174059.jpgСтінгазету, присвячена річниці Вернадського виготовили учасники відділу біології та екології шкільного природничо-географічного товариства імені ВернадськогоНа завершення засідання учні презентували стінгазети, присвячені ювілею науковця, та оголошено про відкриття тижня біології, який присвячений 155-річчю від дня народження Володимира Вернадського, який триватиме до 20 березня. Зокрема в рамках проведення тижня біології, після урочистого засідання товариства відбулася біологічна вікторина, у якій взяли участь учні 5-9 класів, зокрема 2 команди "Орлята" (капітан Мороз Тетяна) та "Дніпро" (капітан Шевчик Вадим). З невеликим відривом перемогу здобули "Орлята" у складі: Решодько Каріна, Будюком Артем, Козинець Людмила, Сергеєв Вадим, Кришталь Владислав, Крячок Вікторія, Рибна Марина, Рибна Валентина. Однак тиждень біології триває, бажаємо юним біологам-ерудмтам подальших успіхів!

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi