Вітаємо зі святом Водохреща!

2018-01-19

/Files/photogallery/755/CYMERA_20180122_225406.jpg

Свято Водохреща - це одне з найбільш шанованих свят українського церковного календаря, яке відзначається 19 січня. Згідно з церковними канонами воно більш відоме, як Хрещення Господнє, або Богоявлення, і входить до числа дванадцяти найбільших свят року. Водохреща, або Йордан тісно пов'язане із водою та її цілющими властивостями. Згідно з переказами, саме в це свято був похрещений Ісус Христос, обряд хрещення Якому здійснив Іоанн Хреститель (Предтеча). Отже, свято Водохреща - це величне християнське свято, з яким пов'язана низка українських народних традицій.

Однією з головних традиційних атрибутів свята є ополонка, в якій купалися діти й дорослі. Вважалося, що саме в цей день вода особливо цілюща, а тому вона змиває як гріхи, так і хвороби. Однак все ж найважливішим елементом святкувань в цей день завжди був хресний хід, який організували священники та прості люди. Хід прямував від церкви до водойми, де з льоду був вирубаний хрест. Саме там і здійснювали обряд хрещенського купання.

Адміністрація Витачівської школи та учнівське самоврядування щиро вітають наших учнів, батьків, вчителів та всіх друзів зі світлим святом Хрещення Господнього. Нехай свята вода в цей день очистить душі від усіх тяготей сучасного життя, і подарує безмежно міцне здоров'я. З Водохрещам будьте здорові!

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi