Тематичний вечір "Географія української кухні"

2017-11-23

/Files/photogallery/787/CYMERA_20171123_194745.jpg

/Files/photogallery/787/IMG_20171123_204545.JPGПрезентація учнями страв та регіонів УкраїниЯк відомо - географія одна з основних фундаментальних наук. Вона є всюди, вона завжди навколо нас. За чотири роки роботи шкільного природничо-географічного товариства імені академіка В.І.Вернадського його активні учасники вже давно переконалися у цьому.

Український народ здавна і в усьому світі славився перш за все трьома речами - своєю гостинністю, піснею, ну і звісно... ж своєю кухнею. Наша українська кухня, як і пісня, така ж щира, багата та різноманітна. Національні страви є таким же багатством народу, як і все інше, без чого ми не можемо уявити свою Батьківщину: віра, мова та традиції. А як відомо, в кожної національної страви є своя історія, і географія, тобто звідки вона пішла.

/Files/photogallery/787/CYMERA_20171123_193111.jpgВ українського народу за всіх часів хліб був усьому голова!В четвер ввечері 23 листопада юні учасники природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського взяли участь у відкритому заході з географії на тему "Географія української кухні", на якому презентували українські національні страви та розповідали про регіони України, звідки вони походять. Вся Україна була охоплена: Волинь, Карпати, Слобожанщина, Наддніпрянщина, Поділля, Галичина, Полісся. Захід був організований на базі наукового відділу географії та краєзнавства шкільного природничо-географічного товариства імені Вернадського (керівник - вчитель географії Хіміченко К.С.).

/Files/photogallery/787/CYMERA_20171123_194910.jpgВже не вперше наші школярі доводять, що хороший географ може бути хорошим кулінарном. Але якщо два роки тому були страви світу, то сьогодні зосередилися на смачній географії своєї Батьківщини. Чого тільки не було на столі - борщ, голубці, печеня, каші, українська традиційна випічка, вареники, млинці з сиром, киселі, та та багато іншого, ну і звісно хліб, бо він як відомо "усьому голова", а Україна - житниця світу. Та так сталося, що наш народ знає ціну хліба. Захід розпочався з хвилини мовчання за мільйонами українців, які були закатовані голодом у 1932-1933 роках.

/Files/photogallery/787/CYMERA_20171123_194548.jpgСмачні страви, хороший настрій, дружнє спілкування та позитивні емоції, ну і звісно ж географія, бо без неї ніяк, вона як відомо "мати усіх наук". Дякуємо за смачний борщ від Вадима Шевчика, неймовірно смачну печеню від Юлії Козелецької, деруни зі сметаною від Тетяни Мороз, узвар від Івана Волощенка та/Files/photogallery/787/CYMERA_20171123_193253.jpg Дениса Федоренко, смачні киселі Маргарити Чеканової, млинці з сиром від Вікторії Крячок, "ліниві вареники" відЧорновола Михайла, смаколики від Артема Пугача, голубці від Рибної Марини, смачну кашу Кришталя Владислава, вареники Козинець Людмили, гарбузову кашу Рибної Ніни, та смачні й корисні різносоли Нещерет Людмили. Було цікаво і відночас науково пізнавально. Мандруйте, пізнавайте і готуйте смачні українські страви! /Files/photogallery/787/CYMERA_20171123_195050.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 71

Коментарi