З'їзд туристичних гуртків Обухівського РЦТДТЮ на базі Витачівської школи

2017-06-12

/Files/photogallery/785/IMG_20170611_101758.jpg

/Files/photogallery/785/IMG_20170611_101553.jpg Кінець навчального року - це хороший привід для відпочинку, а також для проведення часу з максимальною користю для здоров'я. А для позашкільної освіти - це в деякій мірі гаряча пора, адже коли можна краще відпочити, ніж влітку. Саме тому Обухівський районний центр творчості дітей та юнацтва на чолі з Гайко Н.С. організував з'їзд туристичних гуртків Обухівщини на схилах стародавнього Витачева, що пройшов 9-10 червня 2017 року. Участь в з'їзді взяли вихованці та керівники гуртків, що діють на базі Витачівської, Великодмитровицької, Семенівської та Трипільської шкіл району. Делегацію нашої школи представляли вихованці туристично-краєзнавчого гуртка "Стежками рідного краю" (учні 6-9 класів та керівник Хіміченко К.С.), директор Витачівської школи Колч Н.В. та заступник директора Дикуша Н.М. Сенемівську школу представляли вихованці гуртка "Спортивний туризм" разом з керівником Литвин О.П. На чолі численної Великодмитровицької делегації - Радченко І.О. - керівник гуртка та вчитель географії. Ну а сусідню Трипільську школу представляли вихованці гуртка "Історичне краєзнавство" разом з керівником Буренко К.І. /Files/photogallery/785/IMG_20170611_102150.jpg

Вихованці витачівського туристичного гуртка, тобто наші школярі підготували гостям цікавий і водночас складний туристичний квест від центру Витачева до Городища, під час якого гості ознайомилися з колоритом стародавнього Витачева та шукали відповідно маршрутні листи, аби знати куди рухатися далі. Тут добре справилися абсолютно усі команди, першими прийшли трипільці, однак першою ключове слово відгалала саме команда із Семенівки. Цікавий майстер-клас про спортивному туризму для всіх учасників з'їзду продемонстрували гості з Великих Дмитровичів. Витачівська команда підготувала гостям краєзнавчу екскурсію Національним заповідником "Городище-Витич" та занурила їх у стародавній світ Х століття, коли зароджувався Витачів. Ну і звісно ж неможливо було обійтися без спортивної частини, адже у туризмі без спорту ніяк. Туристична смуга перешкод стала одним із найцікавіших етапів з'їзду, адже саме тут учні могли продемонструвати свою спортивну підготовку та ерудицію. Тут кращими були гості із Великих Дмитровичів./Files/photogallery/785/IMG_20170611_003137.jpg

Вечірній футбол доповнив спортивний азарт дійства, адже тут і господарі - тобто витачівці теж продемонстрували одні з кращих результатів. Після традиційної вечері на вогнищі відбувся "конкурс вражень" де юні туристи мали змогу перенести свої емоції за допомогою кольорових олівців на ватман. Тут цікавими були абсолютно усі без винятку малюнки, однак наша витачівська команда вболівала за семенівчан, оскільки там було багато приємних речей в адресу Витачева та його мальовничих краєвидів. Чого варте приміром їхнє гасло: "Витачів - це суперклас! Став найкращим він для нас!" Таке чудове гасло розтопило серця витачівців :-)

/Files/photogallery/785/IMG_20170611_001446.jpgА на завершення першого для зльоту відбувся вечір "у колі друзів" біля вечірнього полум'я, де кожна команда представляла своє рідне село і рідну школу. Найкраще це зробили трипільці, які вже давно мають славу доблесних краєзнавців, що люблять і плекають власну історію. Зустріч у колі друзів не аби як згуртувала усіх учасників з'їзду. Як відмітила директор Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва Гайко Н.С. - саме в цей момент учні згуртувалися настільки, що між ними стерлася різниця, і було вже зовсім непомітно, що це кілька годин тому вони не знали один одного. Без сумніву - такі заходи єднають і об'єднують, та йдуть на користь юним вихованцям, адже це досвід та безумовно поиємне спілкування.

/Files/photogallery/785/IMG_20170611_003001.jpgДругий день туристичного зльоту розпочався з того, що всі охочі зустрічали світанок біля славнозвісної витачівської каплиці, де відкривалися неймовірні краєвиди над Дніпром. Згодом була ранкова зарядка, сніданок із смачної юшки та каші, та останній етап футболу. Після цього відбувся загальний впоряд, де відбулося нагородження найактивніших. Не оминула нагорода і наш витачівський гурток "Стежками рідного краю" - ми отримали грамоту Обухівського РЦТДТЮ, що звісно дуже приємно! Ну звісно все хороше має здатність закінчуватися. Шкода було, що час пройшов так швидко, адже всі вже встигли міцно подружитися між собою. Однак зліт показав, що можна добре відпочити навіть тоді, коли в ногах втома, адже спілкування у колі друзів, гармонія з природою, нові знання про рідні краї, приймати гостей, та бути у гостях - все це разом дуже цікаво, корисно, і жоден мобільний телефон чи планшет цього не замінить!

Щиро дякуємо усім гостям за участь у з'їзді вихованців туристичних гуртків Обухівщини, та керівництву Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва за організацію дійства. Своєю чергою дякуємо усім тим, хто безпосередньо допоміг в теплому прийомі гостей Витачева, а саме: директору Витачівської ЗОШ І-ІІ ступенів Колч Н.В., голові батьківського комітету та депутатові Витачівської сільської ради Шевчику І.В., голові правління СВК "Заповіт Ілліча" та депутатові Обухівської районної ради Чернишу В.Б., та виконуючій обов'язки голови Витачівської сільської ради Гончарук Л.В. Віримо що це не остання зустріч юних туристів Обухівщини, а тому до нових зустрічей!

Кiлькiсть переглядiв: 328

Коментарi