Тиждень мікології у 5 класі

2017-04-12

/Files/photogallery/785/IMG_20170412_132442~2.jpg

/Files/photogallery/785/IMG_20170412_132944~2.jpg Мікологія - це розділ біології, що вивчає грибів, а гриби як відомо - це живі організми, що не належать ні до рослин, ні до тварин, а є окремим біологічним царством.

В рамках роботи відділу біології та екології шкільного природничо-географічного товариства імені В.І. Вернадського при Витачівській школі учні 5 класу, які є активними учасниками товариства, підготували тематичний тиждень мікології, який проходив у період з 6 по 12 квітня. Захід присвячений темі "Гриби", яку вони саме в цей період вивчають на уроках природознавства (вчитель Хіміченко К.С.).

В/Files/photogallery/785/IMG_20170412_132510~2.jpg рамках тематичного тижня грибів учні підготували та оформили тематичну інформаційну газету, в якій розповідаються будова та значення грибів. Окреме місце відведене інформуванню та наочній ілюстрації про отруйних грибів. Зокрема учні повідомили на засіданні відділу біології про різноманіття грибів, особливо отруйних, які ростуть в нашій місцевості. Також учні провели фрагмент уроку по техніці безпеки при отруєнні грибами, та як уникнути найгіршого. У понеділок, 10 квітня учні 5 класу підготували проекти на тему "Безпечні та небезпечні гриби України" за допомогою сучасних інформаційних технологій, та презентували свої розробки іншим учням школи. На переконання п'ятикласників, ці знання будуть корисні абсолютно усім.

На завершення тематичного тижня мікології у середу, 12 квітня пройшов конкурс малюнків їстівних та отруйних грибів нашої місцевості. У цьому конкурсі всі учні без винятку представили дуже красиві та цікаві малюнки, тому обрати переможців було дуже складно. І місце у Шевченко Каріни, ІІ місце в Нещерет Людмили та Крачун Альбіни, а ІІІ місце в Кришталя Владислава та Чеканової Маргарити. Двоє останніх учнів підготували цікаві презентації про отруйних грибів. На цьому тиждень мікології підійшов до свого завершення. Президія товариства імені В.І.Вернадського щиро дякує юним біологам 5 класу за цікаві заходи.

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi