• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Учні Витачівської школи привітали з днем народження найстарішу жительку Витачева

Учні Витачівської школи привітали з днем народження найстарішу жительку Витачева

2017-03-15

/Files/photogallery/785/IMG_20170315_173924.jpg

/Files/photogallery/785/IMG_20170315_115857.jpg Народна мудрість говорить: "Молодість до часу, а старість - до віку". І справді, молодість старості - не порадник, і вона попереду чекає всіх. Але старість - це прототип мудрості, що сформувалася під впливом прожитих років, особливо, коли мова йде про роки жахливого ХХ століття. Поважати людей, що пронесли на своїх плечах всі тяжби крізь багато десятиліть - це поважати свою Батьківщину, свій народ та його традиції, а значить і поважати себе.

В рамках краєзнавчого та патріотичного виховання Витачівської школи, в середу 15 березня учні випускного 9 класу Витачівської школи привітали найстарішу жительку Витачева Тищенко Наталію Романівну з 95-річним ювілеєм. Учнів зустріла змучена роками, але життєрадісна господиня оселі зі світлими спогадами і гостинною душею. Вітальну телеграму Наталії Романівні зачитала голова учнівської ради Витачівської школи Мохненко Тамара та учні 9 класу, які вже через два місяці покинуть стіни рідної школи, але пам'ять про людей рідного краю залишаться з ними назавжди.

Кількахвилинне цікаве спілкування учнів з винуватицею урочистості залишили по собі найприємніші враження. Учні подякували іменинниці за багаторічну і віддану працю на розбудову і розвиток рідного краю та вручили подяку від Витачівської школи за відданість праці та любов до Батьківщини, пронесену крізь десятиліття. До привітань долучилися сільський голова Витачева Дем'яненко Л.А., та члени виконкому.

Тищенко/Files/photogallery/785/IMG_20170315_173827.jpg Наталії Романівні довелося всього побачити на своїм віку, як хорошого, так і поганого. Вона пережила два лютих голодомори (1932-33 та 1946-47 років) і юною пройшла усю Другу світову війну з усіма її жахами. Її покійний чоловік Тищенко Федір Семенович, з яким вона прожила понад 45 років і виростила чотирьох доньок, прийшов з війни тяжко пораненим, без ноги. А сама Наталія Романівна півстоліття віддала важкій і наполегливій праці у витачівському колгоспі "Заповіт Ілліча". Однак всі ці труднощі не зламали характеру іменинниці, яка зберегла крізь роки віру в краще і оптимізм. А дев'ятикласники Дикуша Олексій, Дикуша Олександр, Радіонов Родіон , Мохненко Тамара, Волощенко Світлана разом з вчителем Хіміченко Костянтином отримали величезне задоволення від спілкування з мудрою та щирою землячкою-старожилом. Тож здоров'я і довголіття Вам, Наталко Романівно!

Кiлькiсть переглядiв: 214

Коментарi