• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини гімназії
  • Учні Витачівської школи - призери районного конкурсу "Мій рідний край - моя країна"

Учні Витачівської школи - призери районного конкурсу "Мій рідний край - моя країна"

2016-11-27

/Files/photogallery/769/HZ-STgr_X8Q.jpg "Бабусю, дай мені свої натружені руки"

Як вже зазначалося, вміння робити красиві світлини - це справжній талант, розвивати який у підростаючого покоління дуже важливо. Не пройшло багато часу з того, як завершився наш шкільний фотоконкурс, що проводили керівники шкільного природничо-географічного товариства імені Вернадського, як ось вже й прийшов час для районного фотоконкурсу, де школярі Обухівщини отримали можливість взяти участь в районних фотозмаганнях. Цікаво, що фотосправа у нашому районі неймовірно шанується і активно розвивається. Вже традиційним став фотоквест "Моя майбутня професія", який проводить районний методичний кабінет та центр творчості дітей та юнацтва. Цього року квестові передував і майстер-клас для активістів учнівського самоврядування району, що проходив 9 листопада 2016 року в м.Обухів. І хоч в цьому році наші витачівські школярі зайняли на районному фотоквесті лише 5 місце (в минулому році ми мали ІІ місце), однак змогли суттєво реабілітуватися у фотосправі на районному фотоконкурсі "Мій рідний край-моя країна", що пройшов в рамках роботи Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва.

/Files/photogallery/769/_l4Q-Dq9Vnc.jpg"Перший заморозок" (Козелецька Юлія)На конкурс було представлено 14 фотографій наших учасників, які мали успіхи на шкільному фотоконкурсі, проведеному шкільним природничо-географічним товариством імені В.І.Вернадського в жовтні. І ось, низка призових місць та перемог, що не може не радувати учасників.

Ні для кого не секрет, що Витачівська школа є одним з найактивніших ідейних майданчиків Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва, адже на її базі діє одразу два гуртки районного центру - "Сімейний оберіг" (керівник Федоренко Л.І.), та "Стежками рідного краю" (керівник Хіміченко К.С.).

Жюрі фотоконкурсу "Мій рідний край - моя країна" опрацювало 115 фотографій, що були представлені в 12 номінаціях. Неймовірно приємно, що половина надісланих нами робіт стали одними з кращих. Зокрема:

У номінації "Експериментальне фото" у Шевченко Каріни з 5 класу - І місце за фото "Природа України чарує красою". В цій же номінації ІІ місце у Волощенко Світлани з 9 класу, і її фото "Їду я ввесь засніжений" справила враження на жюрі.

/Files/photogallery/769/Фото0537-1.jpgФото Крачун Альбіни під назвою "Ледацюжка"ІІ місце у номінації "Пейзаж" зайняла робота "Наддніпрянський мій ти краю..." Дикуши Олександра з 9 класу. Характерно те, що ця ж робота зайняла ІІ місце і на шкільному фотоконкурсі.

У номінації "Свята спадщина" не було рівних роботі Козелецької Юлії під назвою "Бабусю, дай мені свої натружені руки". В неї достойне І місце. До того ж у номінації "Перлини рідного краю" наша восьмикласниця Юлія Козелецька виборола ІІ місце зі своїм фото "Перший заморозок". Ця робота брала участь у минулорічному шкільному фотоконкурсі, і зайняла ІІ місце у номінації "Рослинний світ".

ІІІ місце у номінації "Казкове, комедійне фото" виборола Крачун Альбіна з 5 класу зі своєю роботою "Ледацюжка", а дев'ятикласник Радіонов Родіон має ІІ місце в номінації "Креативність" за фото "Знайомство з королевою квітів", що виборола І місце в номінації "Рослинний світ" на шкільному фотоконкурсі.

Щиро вітаємо переможців та призерів та дякуємо усім учасникам конкурсу за участь у ньому. Пам'ятайте, що іноді намалювати картину легше, ніж сфотографувати потрібний момент, особливо коли мова йде про природу, адже природа завжди щира, в не вміє позувати перед об'єктивом.

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi