Підбито підсумки шкільного фотоконкурсу "Юний натураліст-2016"

2016-11-21

/Files/photogallery/769/BncfZWxev-Q.jpg Переможна робота у номінації "Рослинний світ" робота Радіонова Родіона з 9 класу під назвою "Знайомство з королевою квітів"

Як відомо, іноді намалювати картину набагато легше, а ніж сфотографувати те чи інше явище, особливо коли мова йде про природу. Для будь якого фотографа природу фотографувати набагато важче, оскільки вона не вміє позувати перед об'єктивом, бо завжди щира. Однак ці труднощі - не для школярів Витачівської школи, які спробували свої фотоаматорські здібності в конкурсі світлин "Юний натураліст-2016", що проходив у жовтні в рамках роботи шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського. Протягом останніх трьох років цей фотоконкурс вже став традиційним для школи. /Files/photogallery/769/img1479752412294.jpgЖюрі довелося нелегко обрати кращі роботи...

На розгляд журі було подано 36 якісних фотографій, виконаних учнями 5-9 класів на тему природи і навколишнього середовища. Роботи були представлені в чотирьох номінаціях: "Рослинний світ", "Люди рідного краю", "Тварини" та "Пейзаж". Найбільше робіт надійшло в номінації "Тварини", і тут для журі була справді величезна проблема обрати кращі світлини, адже всі роботи дуже хороші. Однак саме в цій номінації право обрати кращу фотографію отримали і наші користувачі в Інтернету, які активно голосували протягом вихідних 19-20 листопада. Тому спеціально було вручено "приз глядацьких симпатій", що надавався не за результатами суддівства чотирьох членів журі, а відвідувачів офіційної сторінки Витачівської школи в соціальних мережах.

До складу журі фотоконкурсу ввійши: Колч Н.В. - директор школи та керівник відділу фізики природничо-географічного товариства, Дикуша Н.І. - вчитель хімії і біології та керівник відділу хімії товариства, Хіміченко К.С. - вчитель біології та географії, керівник відділу біології та екології та Мохненко Т.М. - заступник голови президії товариства імені В.І.Вернадського, яка до того ж є головою учнівської організації"Джерело" Витачівської школи.

Найбільше робіт було представлено у номінації "Тварини" (майже половину від загального числа робіт), тому як вже мовилося, вибір для журі був не з легких. Тому й не дивно що призових місць в цій номінації одразу декілька. Зокрема:

І місце - "Здобич" (автор Чорновол Михайло, 8 клас)

ІІ місце - "Посмішка вірного друга" (автор Нещерет Людмила, 5 клас)

ІІ місце - "На взлеті" (автор Дикуша Олександр, 9 клас)

ІІ місце - "Засмага на Сонці" (автор Нещерет Анастасія, 6 клас)

ІІІ місце - "Равликова насолода" (автор Крячок Вікторія, 6 клас)

ІІІ місце - "Равлик в темряві" (автор Чеканова Маргарита, 5 клас)

ІІІ місце - "Замилувався краєвидом" (автор Козелецька Юлія, 8 клас).

Нажаль найменша кількість робіт була представлена в номінації "Люди рідного краю", в якій було представлено лише три роботи трьох учнів. Хочеться вірити в те, що наступними роками ситуація в цій номінації зміниться. Ну а цього року роботи номінації "Люди рідного краю" розмістилася так:

І місце - "Бабусю, дай свої натружені руки" (автор Козелецька Юлія, 9 клас)

ІІ місце - "А без сміття було б красивіше..." (автор Федоренко Денис, 6 клас)

ІІІ місце - "В очікуванні господаря" (автор Нещерет Анастасія, 6 клас).

В номінації "Рослинний світ" було представлено 9 робіт, кращими з яких стали:

І місце - "Знайомство з королевою квітів" (автор Радіонов Родіон, 9 клас)

ІІ місце - "Яблуневий цвіт" (автор Дикуша Олександр, 9 клас)

ІІ місце - "Королева саду" (автор Чорновол Михайло, 8 клас)

ІІІ місце - "На тихому полюванні" (автор Нещерет Анастасія, 6 клас)

ІІІ місце - "Живий килимок" (автор Крачун Альбіна, 5 клас).

Витачів відомий своїми живописними краєвидами, тому гарні фото у номінації "Пейзаж" не могли не справити враження на журі. Звісна річ роботи в цій номінації теж були просто незрівнянні. Однак результати наступні:

І місце - "Соняшниковий лан" (автор Нещерет Анастасія, 6 клас)

ІІ місце - "Наддніпрянський мій ти краю..." (автор Дикуша Олександр, 9 клас)

ІІ місце - "Витачівський травень" (автор Федоренко Денис, 6 клас)

ІІІ місце - "Осінній краєвид над Дніпром" (Крачун Альбіна, 5 клас)

ІІІ місце - "Перший сніг" (Чорновол Михайло, 8 клас).

За результатами голосування в мережі, на офіційних сторінках нашої школи в соціальних мережах перемогу здобула робота Нещерет Людмили "Посмішка вірного друга", тому у неї І місце в номінації "Краще фото за версією глядачів". ІІ місце має Козелецька Юлія та її фото "Замилувався краєвидом". ІІІ місце в Крячок Вікторії (робота "Равликова насолода") та Дикуши Олександра ("На взлеті").

Найактивнішими класами у фотоконкурсі були 5 та 6 класи. За це вони нагороджені подяками шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського. В понеділок, 21 листопада всі призери були нагороджені директором школи дипломами і грамотами товариства. Серед найактивніших учасників конкурсу слід відмітити Нещерет Анастасію з 6 класу, Дикушу Олександра з 9 класу та Чорновол Михайла з 8 класу, які представили свої роботи практично в усіх номінаціях. /Files/photogallery/769/IMG_20161121_083542~2-1.jpgНагородження переможців (21.11.2016)

Президія товариства всім щиро дякує за активну участь у фотоконкурсі, щиро вітає всіх переможців та призерів. Вкотре хотілося б нагадати, що фото - це найкраща можливість зафіксувати мить, яка вже ніколи не повториться, і яка матиме надзвичайно високу цінність, особливо коли мова йде про природу, яка є завжди щирою і не кривить душею перед об'єктивом. Любіть природу, і фотографуйте її, бо це здорово - любити природу в об'єктиві.

/Files/photogallery/769/1Ahf6iN42s8.jpgІІ місце у номінації"Рослинний світ" робота Дикуши Олександра з 9 класу під назвою "Яблуневий цвіт"

/Files/photogallery/769/k9O4PHy71_k.jpg"Номінація "Рослинний світ", робота Нещерет Анастасії - "На тихому полюванні" (ІІ місце)

/Files/photogallery/769/Фото0091-1.jpgІІІ місце - робота "Живий килимок" (Крачун Альбіна, номінація "Рослинний світ")

/Files/photogallery/769/Фото0618.jpgЧорновол Михайло - "Королева саду" (номінація "Рослинний світ" (ІІ місце)

/Files/photogallery/769/Vj3cRk2zYEg-1.jpg"Соняшниковий лан" - І місце в номінації "Пейзаж" (автор Нещерет Анастасія, 6 клас)

/Files/photogallery/769/SPSws7SSaes.jpgІІ місце в номінації "Пейзаж" - робота "Наддніпрянський мій ти краю..." (автор Дикуша Олександр, 9 клас)

/Files/photogallery/769/jWeOm4GUn34.jpgІІ місце в номінації "Пейзаж" - робота Федоренко Дениса з 6 класу "Витачівський травень"

/Files/photogallery/769/Фото0354-1.jpgІІІ місце в номінації "Пейзаж" - робота Чорновол Михайла "Перший сніг"

/Files/photogallery/769/Фото0600-1.jpgРобота Крачун Альбіни з 5 класу посіла ІІІ місце в номінації "Пейзаж" під назвою "Осінній краєвид над Дніпром"

/Files/photogallery/769/HZ-STgr_X8Q.jpg"Бабусю, дай свої натружені руки" (автор Козелецька Юлія, 8 клас)

/Files/photogallery/769/4okjfKUnBjo.jpg"А без сміття було б красивіше...", ІІ місце в номінації "Люди рідного краю" (автор Федоренко Денис)

/Files/photogallery/769/xr6R6gPiLFo.jpg"В очікуванні господаря" (автор Нещерет Анастасія)

/Files/photogallery/769/Фото0617-1.jpgІ місце в номінації "Тварини" - робота Чорновол Михайла з 8 класу під назвою "Здобич"

/Files/photogallery/769/_hG-IQslKs4.jpgІІ місце в номінації "Тварини" та переможець глядацького голосування - робота Нещерет Людмили з 5 класу "Посмішка вірного друга"

/Files/photogallery/769/K1BnkfZS4n0.jpg"На взлеті" (автор Дикуша Олександр, 9 клас) - ІІ місце у номінації "Тварини"

Кiлькiсть переглядiв: 399

Коментарi