День Польщі у Витачівській школі

2016-11-11

/Files/photogallery/769/img1478886223359.jpg

Для українців з давніх давен поняття про добросусідство було завжди святим, і в той же час сусідство завжди мало позитивне забарвлення. Не дарма відомим українським прислів'ям є: "Поки брат у дорозі, то сусід - на порозі". /Files/photogallery/769/IMG_20161111_142728~2.jpg

Україна здавна має добросусідські відносини зі своїми сусідами, і часто порушення відносин відбувається не з нашої провини. Одним із найщиріших сусідів України є Польща - наш стратегічний партнер і великий дружелюбний сусід нашої держави.

11 листопада Польща відзначила величне державне свято - день відновлення державної незалежності. В рамках роботи відділу географії та краєзнавства шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського пройшов день Польщі, приурочений до державного свята цієї республіки. Проведення днів дружби у Витачівській школі - не є чимось новим. Так приміром вже проходили дні українсько-американської дружби, дні Канади та українсько-канадської дружби. І ось в п'ятницю, 11 листопада пройшов день українсько-польської дружби та день Польщі, який підготували вихованці відділу географії та краєзнавства товариства імені В.І.Вернадського. /Files/photogallery/769/IMG_20161111_143142~2.jpg

Учні підготували тематичні розповіді про цікаві факти Польщі, зокрема учениця 8 класу Рибна Марина розповіла про географію Польщі, Шевчик Вадим здійснив короткий нарис з історії Польщі, яка тісно переплелася з історією нашого народу.

Козелецька Юлія з 8 класу розповіла про відомих поляків, які стали відомими на ввесь світ, і прославили свою рідну землю в науці, мистецтві, техніці. Козинець Людмила розповіла про сучасну Польщу і її сусідів, найбільшим із яких є Україна. Мороз Тетяна повідала юним туристам про цікаві туристичні об'єкти на території Польщі, що входять до списку пам'яток ЮНЕСКО. На завершення заходу - виступ Мохненко Тамари про багату історію та культуру польських міст, зокрема Варшави, Кракова, Познані, Лодзя, і інших цікавих міст Польщі.

/Files/photogallery/769/IMG_20161111_150116.jpgНа тематичному вечорі присутня була також директор школи Колч Надія Володимирівна, яка також є керівником відділу фізики шкільного товариства імені Вернадського. На завершення, директор звернулася до присутніх учасників товариства із закликом поважати сусідів, але в першу чергу любити рідну землю, що є дуже важливим.

Звісно, в України і Польщі є багатовікова спільна історія, у якій не все було гладко. Однак світле майбутнє завжди сильніше від найтемнішого минулого. І сьогодні український і польський народи, які йдуть разом до європейського майбутнього дружною ходою - це те, що ми маємо берегти зажди, і знайти в собі сили пробачити будь які взаємні образи, адже в етнічному плані для українського народу немає ближчих ніж білоруси та поляки, які ще якихось 800 років тому були ще одним народом. Даний захід покликаний розвивати добросусідство і географічні знання про сусідні з Україною держави.

Кiлькiсть переглядiв: 172

Коментарi