День здорового харчування у Витачівській школі

2016-10-11

/Files/photogallery/769/IMG_20161010_174409.JPG

/Files/photogallery/769/IMG_20161010_174530.JPGРівно рік тому наші учні нинішніх 8 та 9 класів доводили під час "Географічного майстер-шефу", що хороший географ може бути ще й хорошим кулінаром. Щось схоже відбулося і в понеділок, 10 жовтня, але на цей раз доводити свої кулінарні вміння доводилося вже в якості знавців біології. Склалося так, що учні 8 та 9 класів як раз вивчають біологію людини (анатомію), тому відділ біології та екології (керівник - Хіміченко К.С.) шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського в рамках вивчення теми "Травна система та харчування" провів захід "День здорового харчування", на якому учні презентували власні корисні для здоров'я страви, та розповідали про корисні властивості цих страв.

/Files/photogallery/769/IMG_20161010_175054.JPG

До заходу люб'язно долучилися і вчителі, які теж готували страви на рівні з учнями, і пригощали ними. Зокрема і директор школи Колч Н.В. теж приготувала свою корисну страву та пригостила нею учасників заходу. Даний захід покликаний дати виклик нездоровому харчуванню, яке останніми роками захлиснуло учнівську молодь, і непоправно знищує їх здоров'я. Чого тільки не було на урочистому столі: узвар, фрукти, овочі, картопля в мундирі, риба, овочеві страви, салати, гарбузова каша, різносоли, творог, мед, варення, і звісно ж украінське сало (без нього нікуди), яке також дуже корисне. Як виявилося, традиційна українська кухня дуже смачна і корисна для здоров'я, і юні біологи з 8 та 9 класів це довели. Сподіваємося, що здорове харчування збереже всім здоров'я на довгі роки, адже як всім добре відомо, половина нашого здоров'я напряму залежить від того, що ми споживаємо в їжу. Величезна кількість продуктів на прилавках магазинів, та разом з тим не всі вони є корисними, а деякі навіть шкідливими. /Files/photogallery/769/IMG_20161010_174820.JPG

В рамках вивчення теми "Травлення і гігієна харчування" з біології, відділ біології та екології шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського організував "день здорового харчування" серед учнів 8 та 9 класів, на якому учасники товариства представили здорові страви, які приносять нашому організму лише користь, що виготовлені були власними руками. Виявляється корисні і здорові страви досить поряд, і за них не потрібно дорого платити. Приміром чіпси, сухарики, піцца, солодкі газовані напої, що приносять непоправну шкоду здоров'ю, коштують значно дорожче, а ніж корисні для здоров'я іхні смачні прототипи, зокрема капуста, мариновані овочі, картопля, риба, фрукти, творіг, мед, варення, страви з овочів, узвар, зелений чай, та багото інших страв, які сьогодні приготували учні, та розповіли про корисні властивості кожної з них. Було неймовірно смачно, корисно та весело, адже весела компанія - це половина здорового харчування. Пам'ятаймо, що корисні продукти харчування поруч, і вони як правило смачні і дешеві, на відміну від фас-фудів, від яких лише шкода для здоров'я. Учасники нашого товариства імені Вернадського вже знають це, а отже маємо надію, що в майбутньому вони збережуть своє здоров'я за допомогою тих страв, які були на святковому столі, присвяченому дню здорового харчування./Files/photogallery/769/IMG_20161010_174950.JPG

Відділ біології та екології шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського зичить всім міцного здоров'я та довголіття!

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi