2016-10-11
Рівно рік тому наші учні нинішніх 8 та 9 класів доводили під час "Географічного майстер-шефу", що хороший географ може бути ще й хорошим кулінаром. Щось схоже відбулося і в понеділок, 10 жовтня, але на цей раз доводити свої кулінарні вміння доводилося вже в якості знавців біології. Склалося так, що учні 8 та 9 класів як раз вивчають біологію людини (анатомію), тому відділ біології та екології (керівник - Хіміченко К.С.) шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського в рамках вивчення теми "Травна система та харчування" провів захід "День здорового харчування", на якому учні презентували власні корисні для здоров'я страви, та розповідали про корисні властивості цих страв.
До заходу люб'язно долучилися і вчителі, які теж готували страви на рівні з учнями, і пригощали ними. Зокрема і директор школи Колч Н.В. теж приготувала свою корисну страву та пригостила нею учасників заходу. Даний захід покликаний дати виклик нездоровому харчуванню, яке останніми роками захлиснуло учнівську молодь, і непоправно знищує їх здоров'я. Чого тільки не було на урочистому столі: узвар, фрукти, овочі, картопля в мундирі, риба, овочеві страви, салати, гарбузова каша, різносоли, творог, мед, варення, і звісно ж украінське сало (без нього нікуди), яке також дуже корисне. Як виявилося, традиційна українська кухня дуже смачна і корисна для здоров'я, і юні біологи з 8 та 9 класів це довели. Сподіваємося, що здорове харчування збереже всім здоров'я на довгі роки, адже як всім добре відомо, половина нашого здоров'я напряму залежить від того, що ми споживаємо в їжу. Величезна кількість продуктів на прилавках магазинів, та разом з тим не всі вони є корисними, а деякі навіть шкідливими.
В рамках вивчення теми "Травлення і гігієна харчування" з біології, відділ біології та екології шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського організував "день здорового харчування" серед учнів 8 та 9 класів, на якому учасники товариства представили здорові страви, які приносять нашому організму лише користь, що виготовлені були власними руками. Виявляється корисні і здорові страви досить поряд, і за них не потрібно дорого платити. Приміром чіпси, сухарики, піцца, солодкі газовані напої, що приносять непоправну шкоду здоров'ю, коштують значно дорожче, а ніж корисні для здоров'я іхні смачні прототипи, зокрема капуста, мариновані овочі, картопля, риба, фрукти, творіг, мед, варення, страви з овочів, узвар, зелений чай, та багото інших страв, які сьогодні приготували учні, та розповіли про корисні властивості кожної з них. Було неймовірно смачно, корисно та весело, адже весела компанія - це половина здорового харчування. Пам'ятаймо, що корисні продукти харчування поруч, і вони як правило смачні і дешеві, на відміну від фас-фудів, від яких лише шкода для здоров'я. Учасники нашого товариства імені Вернадського вже знають це, а отже маємо надію, що в майбутньому вони збережуть своє здоров'я за допомогою тих страв, які були на святковому столі, присвяченому дню здорового харчування.
Відділ біології та екології шкільного природничо-географічного товариства імені В.І.Вернадського зичить всім міцного здоров'я та довголіття!
![]() ![]() | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
П | В | С | Ч | П | С | Н |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |